Ekonomi

Dayforce, bordro talebi nedeniyle gelir görünümünü yükseltti

İnsan kaynakları ve bordro hizmetleri sağlayıcısı Dayforce, bordro tekliflerine yönelik talep artışını gerekçe göstererek 2024 yılı için gelir beklentilerini güncelledi. NYSE:DAY sembolü altında faaliyet gösteren ve daha önce Ceridian HCM Holding olarak bilinen şirket, tüm yıl gelir tahminini 1,73 milyar dolar ile 1,74 milyar dolar arasında bir aralığa ayarladı. Bu, daha önceki 1,72 milyar ila 1,73 milyar dolarlık projeksiyona göre bir artışı temsil ediyor.

Gelir tahminindeki yukarı yönlü revizyon, ABD işgücü piyasasının Mart ayında istihdam yaratma beklentilerini aşarak güçlü bir büyüme göstermesiyle gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl boyunca yaşanan istikrarlı göç akını, iş piyasasının gücüne katkıda bulunan bir faktör olmuştur. Sonuç olarak, daha fazla işletme genişleyen işgücü ihtiyaçlarını yönetmek için Dayforce’un hizmetlerini arıyor.

Dayforce’un yapay zekanın entegrasyonu ve bir yazılım şirketi olan Eloomi’nin satın alınması da dahil olmak üzere stratejik hamleleri, rekabetçi bir pazardaki konumunu güçlendirdi. Bu gelişmeler, şirketin aralarında Spirit Aerosystems ve Gannett gibi önemli isimlerin de bulunduğu müşterilerine daha verimli ve yenilikçi çözümler sunmasını sağladı.

Şirketin 414 milyon ila 419 milyon dolar arasında değişen ikinci çeyrek gelir tahmini analistlerin tahminleriyle uyumlu olsa da Dayforce ilk çeyrekte zaten güçlü bir finansal performans sergiledi. Çeyrek için bildirilen gelir 431,5 milyon dolardı ve ortalama analist tahmini olan 426,1 milyon doları aştı.

Bununla birlikte, ilk çeyrekte hisse başına kazanç, bir önceki yılın aynı döneminde bildirilen hisse başına 6 sente göre hafif bir düşüşle 4 sent olarak gerçekleşti. Hisse başına kazançtaki bu düşüşe rağmen, artan gelir tahmini, şirketin yılın geri kalanı için büyüme yörüngesine olan güvenini vurguluyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu